Plaça de la Font dels Àlbers, s/n - 08182 Sant Feliu de Codines

938 661 127

El teatre com a eina educativa

El teatre com a eina educativa

L’alumnat de 6è de primària representa l’obra de teatre “El Petit Príncep”

El passat divendres 26 de maig, l’alumnat de 6è de primària va estrenar l’obra de teatre “El Petit Príncep”. Aquesta és una de les obres més conegudes de la literatura universal, la qual està escrita per Antoine de Saint- Exupéry. La història narra la trobada d’un nen i un aviador i com el diàleg que s’estableix fa replantejar la vida de l’adult.

Els actors van fer gaudir al públic amb una obra que ens recorda que l’essencial és invisible als ulls i que pretén fer reflexionar a l’adult que tots en un moment o altre hem estat nens.

A l’escola es realitzen obres de teatre a tots els cursos de primària, ja que  considerem que el teatre és una gran eina pedagògica, atès que de manera lúdica ens permet treballar moltes habilitats. Així doncs, mitjançant el teatre es treballa la capacitat d’escolta, doncs han d’estar constantment atents al diàleg. També afavoreix al desenvolupament de la memòria, ja que l’alumne memoritza un seguit de frases, de vegades moltes, que després haurà de reproduir. A més, també  és deshinibidor, els ajuda a parlar en públic, encara que el públic siguin els seus mateixos companys, i a més fer-ho amb veu alta i clara. El sol fet de ficar-se a la pell del personatge fa que es formi com un escut protector del sentit del ridícul i per extensió de la vergonya. Un altre avantatge de fer teatre a l’escola és que enriqueix el vocabulari, ja que les obres tenen un vocabulari ric, però viu, variat i sovint amb expressions divertides.

Segurament aquesta obra els farà recordar en un futur que tots tenim un nen interior, al qual hem d’escoltar més sovint.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website