Plaça de la Font dels Àlbers, s/n - 08182 Sant Feliu de Codines

938 661 127

Comencem un nou curs!!

Comencem un nou curs!!

El passat 5 de setembre vam iniciar el curs escolar 2022- 2023. A l’escola, aquell dia s’hi observaven retrobaments, abraçades, nervis i il·lusió per començar un curs nou ple de moments memorables.

A l’aula d’educació infantil 3 anys, els infants inicien una nova etapa, la qual necessitarà d’un període d’adaptació. És important que aquest període sigui viscut de manera positiva, tant per les famílies com pels infants. L’escola facilita que aquest procés atengui i doni resposta a les diferents necessitats de cada infant, ja que és un període ple de vivències. 

Dies abans de l’inici de curs, els infants coneixen conjuntament amb les famílies l’escola, per tal que puguin tenir aquest primer contacte amb l’espai i el personal docent. D’aquesta manera, les famílies i els infants van establint lligams, fet que facilita el procés d’adaptació. 

Des del primer dia de curs, es proposa que l’assistència sigui continuada, tot i que anem observant i atenent les necessitats de cada infant, per adaptar de manera individualitzada aquest procés.

Els infants són els protagonistes del seu aprenentatge i per aquest motiu, considerem que aquest primers dies els infants han de viure situacions que possibilitin el coneixement dels objectes, les persones i l’entorn escolar, mitjançant la manipulació, la descoberta, l’experimentació i l’observació.

Per facilitar una bona adaptació, cal tenir en compte que:

  • L’entrada a l’escola ha de ser relaxada, sense presses.
  • L’infant ha de ser acompanyat fins l’aula.
  • Cal que l’infant conegui què farà a l’escola.
  • Acomiadar-se de l’infant i recordar-li que el vindrem a buscar.
  • Cal mantenir la calma, tot i que l’infant plori.

Els mestres estan en tot moment al costat de les famílies per respondre qualsevol dubte o por que els hi pugui sorgir.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website