Plaça de la Font dels Àlbers, s/n - 08182 Sant Feliu de Codines

938 661 127

Recomanacions per la tornada a l’escola

Recomanacions per la tornada a l’escola

S’acaba l’estiu i de nou comença el curs escolar. És lògic sentir preocupació i angoixa en aquests moments, però cal transmetre als infants i joves la importància del retorn a l’escola amb la il·lusió de retrobar-se amb els companys i mestres després d’aquests mesos de festivitat. Seguidament us fem arribar algunes recomanacions que cal tenir en compte per fer una posada a punt i començar el curs en òptimes condicions:

  • Preparar el material escolar: una activitat divertida per fer amb els vostres fills i filles és repassar el material necessari per al nou curs i valorar el que ja tenen i/o afegir allò que necessiten.
  • Validar les seves emocions: l’inici de curs pot provocar diverses emocions. Parleu en família de tot allò que us preocupi i d’aquesta manera acollir i acompanyar les emocions infants.
  • Respectar el període d’adaptació: especialment per aquells infants més petits que comencen i3. Comentar qualsevol tipus d’angoixa al tutor/a i fer una reflexió sobre el repte que comporta iniciar un nou curs.  
  • Recuperar hàbits i rutines: és important tornar a marcar un horari i així reemprendre els hàbits i rutines (per anar a dormir, per llevar-se, per als àpats…).
CreaEscola Quality Certificate for Education Website