Plaça de la Font dels Àlbers, s/n - 08182 Sant Feliu de Codines

938 661 127

Educació secundària

Educació Secundària

A FEDAC Sant Feliu impartim l’etapa d’educació secundària obligatòria (ESO). En aquesta etapa a la nostra escola, ens proposem que els nois i noies adquireixin i desenvolupin les eines necessàries per entendre el món i esdevenir persones capaces d’intervenir de forma activa i crítica en la societat plural, diversa i en canvi constant que ens ha tocat viure.

El treball per competències comporta ensenyar per aprendre i seguir aprenent al llarg de tota la vida.

Projectes de l’etapa

Dona'm sang

Els alumnes de 3r de secundària preparen cada any la campanya “Dona’m sang”, amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines.

Es tracta d’un projecte Aprenentatge-Servei (ApS) a través del qual els alumnes aprenen quina és la composició de la sang, els grups sanguinis, les malalties de la sang… i la importància de donar-ne per salvar vides.

En el marc del projecte, els nois i noies són els encarregats de crear la campanya de conscienciació per incentivar les donacions de sang al poble. A més de crear la cartelleria i el logo de la campanya, els alumnes en fan difusió per tot Sant Feliu. El dia de la donació de sang els alumnes gestionen l’entrada dels donants al recinte, reparteixen formularis, fan un servei d’acollida als infants i reparteixen berenar als participants.

A FEDAC Sant Feliu estem molt orgullosos de la implicació de l’alumnat i tota la comunitat educativa en aquest projecte, ja que any rere any aconseguim més de 100 donacions de sang.

Cap nen sense joguines
Els nois i noies de 3r de secundària preparen cada any per Nadal la campanya “Cap nen sense joguina”, amb la col·laboració de Creu Roja i l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines. En aquest projecte d’Aprenentatge-Servei (ApS), els alumnes s’encarreguen de passar per totes les classes de l’escola i de visitar els comerços de Sant Feliu de Codines per tal d’informar i animar tothom a participar en la campanya. Un cop recollides les joguines, els alumnes les classifiquen segons edat i tipologia (jocs de taula, material escolar, joguines…) perquè la Creu Roja les pugui entregar a aquells nens i nenes que més les necessiten. A través d’aquest projecte, els alumnes es mobilitzen per una causa real i fan una petita aportació per millorar el món i la vida de les persones que ens envolten.
Històries de la memòria

En el projecte “Històries de la memòria” els alumnes de 2n de secundària es transformen en investigadors per tal d’aprofundir en una temàtica del seu interès.

Durant la primera part del projecte, els alumnes aprenen eines, recursos i tècniques per realitzar entrevistes, fer enquestes, consultar fonts històriques… que aplicaran després en la seva investigació. A la segona part, han de fer una recerca sobre la vida d’un personatge real i significatiu, relacionat amb la temàtica que han escollit i al qual han d’entrevistar, per a, després, fer una presentació oral de la investigació a l’aula.

En la tercera part del projecte, els nois i noies es reagrupen en aquells treballs més ben valorats i organitzen una jornada per presentar el resultat de la investigació davant de totes les famílies i del públic en general al Centre Cívic de Sant Feliu.

Es tracta d’un projecte que permet treballar conjuntament valors i habilitats com la comunicació, la consciència social, l’autogestió i el treball cooperatiu, entre d’altres.

Sant Jordi, teatre pel poble

A partir d’una història recreada a partir de la llegenda de Sant Jordi, els nois i noies de 4t de secundària escriuen el guió d’una obra de teatre. El dia de Sant de Jordi en fan la representació teatral, oberta a totes les famílies de l’escola.

Un espectacle que val molt la pena de veure, perquè cada any ens sorprenen més!

Per Nadal, festival!

Dediquem la setmana prèvia a Nadal a realitzar aquest projecte transversal amb els alumnes de tota la secundària. Els nois i noies són els protagonistes del festival de Nadal i s’encarreguen de preparar les diferents actuacions que posaran en escena: teatre, cant, dansa…

La preparació del festival de Nadal afavoreix el treball en equip i permet treballar continguts curriculars de forma transversal, vinculats a les àrees de llengües, educació física, música, visual i plàstica…

Finalment, el dijous abans de les vacances de Nadal s’aixeca el teló! El festival té lloc al Centre Cívic de Sant Feliu i tothom pot admirar els talents dels nois i noies de secundària de l’escola.

First LEGO League
La First LEGO League és un projecte que permet als joves gaudir de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques (STEM) a través d’un aprenentatge significatiu i lúdic. El projecte inspira els joves a crear idees, resoldre problemes i superar obstacles, alhora que els ajuda a guanyar confiança i a posar en pràctica els seus coneixements de tecnologia, matemàtiques, ciències, informàtica i visual i plàstica. A més, els participants col·laboren, cooperen i desenvolupen habilitats de treball en equip, imprescindibles en un món laboral dinàmic i en constant canvi. El curs 2018/19 alumnes de FEDAC Sant Feliu van quedar guanyadors de la First LEGO League a Catalunya i finalistes d’Espanya.
School Song Contest

Els alumnes de 2n de secundària es presenten al certamen School Song Contest, un concurs on nois i noies de tot Catalunya presenten coreografies i cançons en anglès que ells han escrit.

El projecte permet treballar transversalment diverses àrees de coneixement, com anglès, música i educació física. Els alumnes s’han d’organitzar i treballar en equip per triar el tema, canviar-ne la lletra i muntar una coreografia. També han d’enregistrar el videoclip de la cançó i, finalment, presentar-se a la gran final.

Matèries complementàries

Com a escola concertada, a FEDAC Sant Feliu impartim un conjunt d’activitats complementàries dins de l’horari lectiu i per a tots els alumnes.

Aquestes activitats reforcen la qualitat del nostre projecte educatiu i afavoreixen el desenvolupament global dels nens i nens. A l’etapa d’educació secundària, impartim les següents activitats complementàries:

 • Lideratges: Leader In Me (LEM)
 • TUtopia
 • Oratòria

Consulta’n els detalls al pdf adjunt.

Optatives pròpies del centre

Els alumnes de secundària poden triar algunes matèries del currículum en funció de les seves preferències i projectes acadèmics i professionals de futur. Actualment a FEDAC Sant Feliu oferim les següents matèries optatives:

 • 1r ESO: KET / PET i Robòtica
 • 2n ESO: KET / PET i Històries de la memòria 
 • 3r ESO: PET / First i Emprenedoria
 • 4t ESO: First / Advanced 
 • 4t ESO / Branca científica: Física i química
 • 4t ESO / Branca científica: Biologia i geologia 
 • 4t ESO / Branca humanística: Alemany
 • 4t ESO / Branca humanística: Història de l'art
 • 4t ESO /Branca ocupacional: Competències bàsiques 
 • 4t ESO: Tecnologia / Informàtica

Consulta’n els detalls al pdf adjunt.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l'escola.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website